Sleutel afgebroken in slot? Dit kun je nu doen!

Klinkt dit herkenbaar? Je hebt net een gezellige avond met vriendinnen achter de rug, en komt vermoeid thuis. Eenmaal bij de voordeur aangekomen steek je de sleutel in het slot, en boem, de sleutel breekt af in het slot. Dat is niet bepaald de beste afsluiting van zo’n avond.

In welke situatie je ook verkeert, je wil die afgebroken sleutel uit het slot halen. Maar wat moet je doen? Je kunt niet naar binnen omdat de deur niet meer opengaat, dus kun je het beste een ruitje intikken? Of is het beter om de afgebroken sleutel uit het slot te krijgen door erin te boren?

Daarnaast kan een lastige situatie als deze ook andere vragen oproepen. Hoe zit het met de kosten of de verzekering als je sleutel is afgebroken in het slot? En wat als je fietssleutel is afgebroken in het slot?

De antwoorden op al die vragen vind je in deze blog.

sleutel afgebroken in slot deur

Sleutel afgebroken in slot: wat te doen?

Als je sleutel is afgebroken in het slot, heb je meerdere opties om weer binnen te komen. Hieronder zullen enkele van deze mogelijkheden besproken worden, samen met mijn persoonlijke aanbevelingen.

Bel een slotenmaker

Laten we direct maar beginnen met de optie die ik het meest aanbeveel wanneer je sleutel in het slot van de deur is afgebroken: het bellen van een slotenmaker.

Veel van de tips die in deze blog voorbij zullen komen, zijn niet 100% veilig en kunnen je slot beschadigen. Daarnaast heb je voor enkele tips gereedschap nodig waar je waarschijnlijk niet bij kunt komen als je buitengesloten bent. Daarom is het inschakelen van een slotenmaker vaak je beste optie.

Een slotenmaker komt bij je op locatie en beschikt over het gereedschap en de expertise om de afgebroken sleutel weer uit het slot te halen. Alhoewel het een van de duurdere opties in deze blog is, ben je verzekerd van het feit dat je weer binnenkomt en wordt er geen extra schade gemaakt door eventuele onkundigheid.

Heb je moeite met het vinden van een betrouwbare slotenmaker? Dan ken ik nog wel een goede slotenmaker in Amsterdam .

Sleutel handmatig verwijderen met gereedschap

Met wat gereedschap, zoals een nijptang, kun je proberen de afgebroken sleutel uit het slot te halen. Dit is relatief eenvoudig te doen als de sleutel een stuk uitsteekt, maar kan lastig zijn als de sleutel diep in het slot afgebroken is. Overigens moet je ook oppassen dat je de sleutel niet per ongeluk dieper in het slot duwt.

Alhoewel deze methode relatief veilig is, heeft dit de potentie om tijdrovend te zijn en moet je ook maar net een nijptang bij de hand hebben.

Lijm de sleutel

Een oplossing die op internet regelmatig besproken wordt, is het lijmen van de twee uiteinden van de sleutel die is afgebroken in je cilinderslot. Door een laagje lijm aan te brengen op het afgebroken stuk van de sleutel en even te wachten, kun je de sleutel weer voorzichtig omdraaien.

Dit is echter een vrij riskante methode als je niet heel voorzichtig bent. Als je de lijm per ongeluk aanbrengt op de zijkanten van het slot, gaan er diverse onderdelen aan elkaar plakken. Het is dan niet alleen niet meer mogelijk om de afgebroken sleutel uit het slot te krijgen, maar je kunt ook direct gaan sparen voor een nieuw slot. Deze methode is dus op eigen risico.

Doorgaans wordt hiervoor componenten- of secondelijm gebruikt. Je hoeft maar een heel klein beetje te gebruiken. Dit is het enige benodigde materiaal voor deze oplossing, wat deze methode relatief goedkoop maakt. Je moet echter wel maar toevallig over de lijm beschikken.

Duw de sleutel uit het slot

Als de sleutel is afgebroken in het slot van de deur, bestaat er een grote kans dat de voorzijde van het slot nog toegankelijk is. Je kunt in zo’n situatie proberen om met een dun stukje metaal de afgebroken sleutel uit het slot te drukken.

Dit doe je als volgt:

 • Zoek een dun stukje metaal dat je kunt gebruiken om achter de sleutel te komen. Vaak werkt een ijzerdraadje, lasdraadje of een paperclip hiervoor.
 • Maak een klein haakje aan het stukje metaal.
 • Duw het metaal in het sleutelgat en probeer met het haakje achter de afgebroken sleutel te komen.
 • Duw de sleutel uit het slot.

Alhoewel dit een goedkope methode is, kan het nog best een uitdaging zijn om de afgebroken sleutel uit het slot te halen. Het kan dan ook lang duren voordat je de sleutel te pakken hebt. Daarnaast werkt deze oplossing niet bij alle sloten, zeker niet wanneer het slot gedraaid is. Je loopt ook de kans om het slot te beschadigen.

Mocht je toevallig geen dun stukje metaal hebben? Een figuurzaagje kan ook een uitkomst bieden. Door het zaagje door het sleutelgat naar binnen te brengen en één van de karteltjes achter de sleutel langs te laten gaan, kun je de sleutel naar buiten duwen. Ook dit kan echter vrij lastig zijn.

Gebruik een magneet

Een eenvoudige en veilige methode die ook nog weleens langskomt is om de sleutel uit het slot te trekken met een magneet. Echter is deze methode niet zo doeltreffend als je wellicht denkt.

Een sleutel is namelijk lang niet altijd magnetisch, maar andere delen van het slot kunnen dit wel zijn. Daardoor schiet je alsnog niets op. De magneet moet ook behoorlijk sterk zijn om de afgebroken sleutel uit het slot te krijgen. Proberen kan echter geen kwaad, mocht je toevallig een sterke magneet in de buurt hebben.

Gebruik een sleutel verwijderaar

Er bestaat een speciaal soort gereedschap dat gemaakt is voor wanneer de sleutel is afgebroken in het slot van je deur. Deze zogenaamde sleutel verwijderaar maakt het eenvoudig om de afgebroken sleutel weer uit het slot te halen.

Alhoewel een sleutel verwijderaar vrij goedkoop is, is deze vrijwel alleen online te bestellen. Dat maakt dit geen geschikte oplossing als je voor een dichte voordeur staat, maar als je de mogelijkheid hebt om te wachten op de levering, kan dit een uitkomst zijn. Daarnaast kan het lonen om dit gereedschap in het vervolg in huis te hebben.

Boor het slot uit of haal de cilinder uit de deur

Inmiddels zijn we aangekomen bij de oplossingen die ik niet zou aanbevelen. Ik wil ze echter toch noemen zodat je weet dat het in ieder geval een optie is.

Sommige mensen besluiten om het slot uit te boren of de cilinder uit de deur te halen wanneer de sleutel afbreekt in het slot. Hierdoor maak je echter het slot of de cilinder kapot, wat waarschijnlijk niet het resultaat is dat je verlangt.

Daarnaast zijn dit ingewikkelde en tijdrovende methodes waarbij er kans op mislukking bestaat. Schade aan de deur is ook een vaak terugkerend gevolg. Het is gemakkelijker om één van de voorgaande methodes te hanteren.

Tik een ruitje in

Een van de slechtste oplossingen wanneer je sleutel is afgebroken in het cilinderslot is om een ruitje in te tikken en zo binnen te komen. In eerste instantie lijkt dit zo slecht nog niet; je bent direct binnen en kunt verder met je dag.

Alleen zul je vlak daarna al met de gevolgen van deze actie zitten. De ruit zal vervangen moeten worden, de afgebroken sleutel zit nog steeds in het slot en je zult de glasscherven moeten opruimen. Vooral het vervangen van de ruit en het verwijderen van de sleutel zullen tot extra kosten leiden. Er zijn dan ook weinig instanties waarin deze oplossing de beste is.

afgebroken sleutel uit slot halen

Fietssleutel afgebroken in slot: wat te doen?

Als je fietssleutel is afgebroken in je slot, zit je ook met een lastige situatie. Gelukkig kun je de meeste van de bovenstaande tips ook in dit geval gebruiken. Vooral het gebruik van een nijptang kan gemakkelijk zijn als de sleutel een beetje uitsteekt. Maar ook het lijmen van de sleutel wordt door sommige mensen aanbevolen.

Verwacht je dat het niet gaat lukken om dit zelf aan te pakken? Bezoek dan een fietsenmaker.

fietssleutel afgebroken in slot

Sleutel afgebroken in slot: kosten

De kosten waarop je moet rekenen wanneer de sleutel afbreekt in het slot verschillen afhankelijk van de oplossing die je gebruikt. Als je zelf aan de slag gaat met een beetje lijm zullen de kosten bijvoorbeeld relatief laag liggen. De kans op mislukking is echter aanwezig, waardoor deze ‘easy fix’ uiteindelijk relatief duur kan zijn.

Dit is het geval met veel oplossingen. Als je weet wat je doet, kunnen de kosten laag blijven. Wanneer je echter geen vertrouwen in je eigen vaardigheden hebt, zul je op de kosten van een slotenmaker moeten rekenen.

Een slotenmaker hanteert vaak een apart dag- en nachttarief, mits ze buiten kantooruren actief zijn. Overdag zul je een ongeveer een euro of zestig kwijt zijn. Laat in de avond, heel vroeg in de ochtend of ‘s nachts zal dit bedrag wat hoger liggen.

Uiteindelijk is het belangrijk om voor de oplossing te kiezen waar jij zelf het meeste vertrouwen in hebt. Alle genoemde oplossingen in deze blog zijn op eigen risico.

Sleutel afgebroken in slot: verzekering

Helaas wordt schade aan sloten, bijvoorbeeld als de sleutel is afgebroken in het slot, doorgaans niet vergoed door de verzekeraar. Zeker als je zelf hebt geprobeerd de afgebroken sleutel uit het slot te halen, zal de verzekering zonder aanvullende dekking niets uitkeren.

sleutel afgebroken in slot kosten

Wat te doen met de afgebroken sleutel?

Als je sleutel afbreekt in het slot zit je niet alleen met de gebakken peren, maar ook met een kapotte sleutel.

In een situatie als deze is het verstandig om de sleutel weer bij te laten maken. Als je nog over alle stukken van de sleutel beschikt, kun je deze na laten maken door een bedrijf dat zich hierin specialiseert. Zo hoef je de sleutel niet te missen.

sleutel in slot afgebroken

Hopelijk helpt deze blog je om de afgebroken sleutel uit het slot te halen. Ben je nog niet zeker wat je wilt doen? Dan zou mijn aanbeveling nogmaals zijn om direct een slotenmaker in te schakelen. Maar kies vooral voor de optie waar jij je het prettigst bij voelt.

237 thoughts on “Sleutel afgebroken in slot? Dit kun je nu doen!

 1. Pingback: singulair 5mg
 2. Pingback: losartan online
 3. Pingback: 100mg viagra
 4. Pingback: promethazine price
 5. Pingback: buy fluoxetine
 6. Pingback: wellbutrin sr buy
 7. Pingback: metformin 2023
 8. Pingback: prednisone price
 9. Pingback: cialis 20mg lilly
 10. Pingback: toradol generic
 11. Pingback: clonidine price
 12. Pingback: allopurinol
 13. Pingback: olanzapine 2023
 14. Pingback: buy lamictal
 15. Pingback: buspar buy
 16. Pingback: naltrexone price
 17. Pingback: 5 mg cialis
 18. Pingback: diltiazem 2023
 19. Pingback: mail order flomax
 20. Pingback: gabapentin online
 21. Pingback: colchicine
 22. Pingback: norvasc for sale
 23. Pingback: generic vardenafil
 24. Pingback: shop for cialis
 25. Pingback: cialis buy
 26. Pingback: cialis cost cvs
 27. Pingback: viagra capsule
 28. Pingback: cialis 5mg daily
 29. Pingback: sildenafil 500 mg
 30. Pingback: daily cialis cost
 31. Pingback: gabapentin tmj
 32. Pingback: tamoxifen tylenol
 33. Pingback: semaglutide wiki
 34. Pingback: alcohol and keflex
 35. Pingback: snorting cymbalta
 36. Pingback: lexapro and nausea
 37. Pingback: porno izle
 38. Pingback: porn
 39. Pingback: child porn
 40. Pingback: porn
 41. Pingback: porno izle
 42. Pingback: como usar ddavp
 43. Pingback: augmentin 625mg
 44. Pingback: amoxicillin tablet
 45. Pingback: diltiazem generic
 46. Pingback: is tylenol aspirin
 47. Pingback: augmentin coupon
 48. Pingback: celexa vs cymbalta
 49. Pingback: 10 ml semaglutide
 50. Pingback: remeron lawsuit
 51. Pingback: is abilify an maoi
 52. Pingback: porn
 53. Pingback: sitagliptin dosage
 54. Pingback: grandpashabet
 55. Pingback: child porn
 56. Pingback: child porn
 57. Pingback: child porn
 58. Pingback: sildenafil women
 59. Pingback: Retrovir
 60. Pingback: stromectol
 61. Pingback: stromectol xl
 62. Pingback: cost of vardenafil
 63. Pingback: stromectol lotion
 64. Pingback: metformin reviews
 65. Pingback: unique casino
 66. Pingback: buy claritin

Comments are closed.